Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage.

Massages zijn er al duizenden jaren en zo ook de ontspanningsmassages.

Ontspanningsmassages zijn er ook in vele vormen. Zelf geef ik ze in 2 vormen. Beide vormen zijn massages die gebruik maken van massageoliën. Als olie gebruik ik een massageolie, verrijkt met jojoba olie en voorzien van een etherische olie om de massageolie te combineren met een aangename geur.

Voor mensen die een amandel- of notenallergie hebben, masseer ik met een druivenpitolie eventueel ook in combinatie met een etherische olie. Mocht u een amandel- of notenallergie hebben meld u dat dan aan mij. Normaal gesproken zal ik dit ook altijd vragen in het eerste introductiegesprek.

De eerste vorm is een ontspanningsmassage waarbij de strijkingen, ook wel effleurages genoemd, over de huid van de cliënt de basis vormen. Deze strijkingen zijn bedoeld om u te laten ontspannen. In overleg kunnen eventuele spierknoopjes meegenomen worden. Dit is dan iets minder ontspannend, maar wel goed voor uw lichaam.

De tweede vorm is een ontspanningsmassage waarbij er naast de zachte effleurages ook intensievere effleurages worden toegepast. Naast deze intensievere effleurages kan er ook gebruik gemaakt gaan worden van knedingen, ook wel pertrisages genoemd. Deze massage is op het moment van ontvangen iets minder ontspannend dan de eerste vorm, maar heeft na, maar ook wel tijdens de massage ook een ontspannend effect.

Beide massage vormen hebben een effect op uw lichaam.

–         Het verbetert de doorbloeding.

–         Het stimuleert de afvoer van afvalstoffen.

–         Het kan helpen bij slapeloosheid.

–         Het helpt bij het loslaten van oude opperhuidcellen.

–         Het verhoogt de lichaamstemperatuur iets 

–         Het kan helpen met het afvoeren van een teveel aan vocht. Voor oedeem adviseer ik een manuele lymfedrainagemassage. Naar verwachting kan ik u hiermee helpen vanaf eind september 2021.

Ik kan me voorstellen dat u na het lezen van bovenstaande al wel een idee heeft welke massage er bij u past. Mocht u nog twijfelen dan bespreken wij in het eerste gesprek wat het beste bij u past en zullen we de massage op de afgesproken manier uitvoeren. Zelf ben ik niet iemand bij wie het zwart of wit is. Als u bijvoorbeeld wilt starten met een wat intensievere massage en de massage wilt afsluiten met een ontspannende massage is dat uiteraard ook gewoon mogelijk.