Massages.

Bij de welzijnsmasseur kunt u terecht voor verschillende type massages. Hieronder vindt u een korte opsomming van deze massages en wat u kunt verwachten bij een bezoek aan mij.

 

Wat kunt u verwachten als u komt voor een massage.

Als u voor het eerst langskomt voor een massage zal er eerst een gesprek (anamnese) zijn waarbij een aantal persoonlijke gegevens tezamen met eventuele medische gegevens worden besproken en genoteerd. Als duidelijk is dat niets een behandeling in de weg staat zal met u besproken worden waarvoor u komt, wat u van mij verwacht en hoe ik u van dienst kan zijn. Als u naar mij komt in verband met een lichamelijke klacht zal er een behandelplan gemaakt worden. Deze anamnese zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen. Na deze anamnese zal de massage starten. Als u voor een volgende bezoek terug komt zal dit gesprek slechts enkele minuten duren aangezien de meeste gegevens al bekend zijn. De anamnese is onderdeel van de massage en valt dus ook binnen de tijd van de afgesproken massageduur.

 

Soorten massage.

 –         Ontspanningsmassage:

Deze massage is gericht op het ontspannen van uw lichaam. Tijdens deze massage kunnen in overleg met u ook spierknoopjes meegenomen worden.

–         Hotstone en coldstone massages:

Hotstone massage is ook gericht op ontspanning van uw lichaam, alleen wordt deze gegeven met warme stenen. Vooral in de zomermaanden kan het fijn zijn de hotstone massage af te wisselen met coldstones. Dit heeft enigszins hetzelfde effect als een koude douche na een saunabezoek.

–         Probleemgerichte massage:

Dit is een massage die vaak ook een klassieke massage of Zweedse massage wordt genoemd. Het doel van deze massage is u helpen met uw klachten.

–         Massage in combinatie met cupping:

Dit kan een ontspanningsmassage zijn, maar ook een probleemgerichte massage. Het verschil met bovengenoemde massages is dat tijdens deze massage cups gebruikt worden. Zowel een dynamische als een statische cupping is mogelijk.

Op dit moment volg ik nog opleidingen in sportmassage, bindweefsel massage, Dorn therapie en voetreflex massage. Voor deze behandelingen kunt u binnenkort ook bij mij terecht. Deze lijst van mogelijkheden zal in de loop van het jaar nog verder uitgebreid gaan worden.

Mocht u specifieke vragen of massage wensen hebben vraagt u dat dan gerust. De bovengenoemde opsomming zal niet volledig zijn, dus mogelijk kan ik u toch helpen.