Wat is cupping?

Cupping is een massagevorm waarvan al bekent is dat het voor onze jaartelling gebruikt werd. Hoewel de manier van cupping in de jaren wel veranderd is, is het nooit echt weg geweest.

Zelf zet ik cupping in bij zowel een ontspannende massage als een probleemgerichte massage. De manier van cupping is alleen verschillend. Bij een ontspannende massage gebruik ik voornamelijk cups van silicone. Die gebruik ik meestal dynamisch. Dit betekent dat ik de cup blijf bewegen over uw lijf. Vaak merkt u niet eens dat een cup gebruikt wordt. Bij klachtgerichte massage gebruik ik ook de silicone cups, maar ook harde cups. Deze cups worden dan geplaatst op een probleemzone en vacuüm gezogen. De statische cups blijven dan een periode staan op 1 plek. Bij statische cupping kan het gebeuren dat er een ronde blauwe plek ontstaat. Dit komt doordat de afvalstoffen naar de huid worden getrokken. Deze stoffen voert uw lichaam dan vanzelf weer af. Het kan tot een week duren voor de plek helemaal weg is.


Waarvoor wordt cupping gebruikt?

Cupping zuivert uw bloed, verbetert de bloedsomloop en heeft invloed op uw zenuwstelsel. Cupping kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Voorbeelden zijn:

–         De bloedsomloop. Het vermindert stagnaties, draineert lichaamsvloeistoffen en kan helpen cellulitis te verminderen.

–         Het spier-skelet systeem. Het kan pijn verlichten, toxines verwijderen uit spieren en weefsel, maakt bindweefsel losser en maakt verklevingen los.

–         De huid. Het stimuleert de bloedtoevoer naar de huid, het vermindert littekenweefsel en striae en verbetert de afvoer van afvalstoffen in de huid

–         Algemene effecten. Het kan helpen uw energie niveau te verhogen, het kan helpen bij hoofdpijn en migraine en u helpen met ontspannen.

U vraagt zich nu misschien af of cupping iets voor u is, of het niet pijnlijk is, en die rood/blauwe plekken die u overal op internet vindt niet wat minder kan. De antwoorden hierop zijn voor iedereen verschillend. Niet iedereen, maar ook niet iedere plek op uw lijf reageert hetzelfde op cups. Mijn advies is, als u het wat lijkt, boek gewoon een massage met cupping. Mocht u het tijdens de behandeling niet fijn vinden, schakelen we gewoon over naar een gewone ontspanningsmassage of een probleemgerichte massage. Dit is geen probleem en kost ook niets extra. Het doel is u een fijne en goede massage te geven, ongeacht welke het beste bij u past.