Hot- en coldstone massage  

Een hotstone massage, eventueel gecombineerd met coldstones is een fijne manier om te kunnen ontspannen. De gebruikte hotstones worden opgewarmd in een pan met warm water. De pan is in te stellen op de gewenste temperatuur zodat de gebruikte stenen een zelfde temperatuur zullen hebben. Voor de hotstones wordt gebruik gemaakt van basalt stenen. Deze stenen houden de warmte beter vast dan gewone stenen. De coldstones worden meestal in een schaal met ijswater gelegd om ze zo af te koelen. Voor de coldstones worden meestal stenen van marmer gebruikt. Deze stenen hebben de tegenover gestelde werking van de basalt stenen en houden daardoor de kou beter vast.

In de koudere periodes van het jaar is het heerlijk om uw lichaam wat extra warmte te gunnen. Vooral als het warm weer is kan de combinatie met coldstones erg fijn zijn. De combinatie van hotstones en coldstones geeft een soort sauna effect.

De combinatie van hot- en coldstones kan uitgevoerd worden op meerdere manieren. Er kan eerst gemasseerd worden met warme stenen en dat dan afgewisseld met koude stenen. Een andere manier is dat uw masseur in de ene hand een warme steen heeft en in de andere hand een koude steen. Hij wisselt dan kort achter elkaar de warmte en de koelte af. Dit geeft een soort prikkelend effect wat als heel ontspannend ervaren kan worden.

De voordelen van een hotstone behandeling zijn op te delen in 5 groepen.

–         Het verhelpen van spierpijn. De warmte van de stenen bevordert de doorbloeding van het behandelde lichaamsdeel. Dit zorgt voor een ontspanning van de betreffende spieren wat op zijn beurt dus weer helpt bij de spierpijn. Het voordeel van hotstones ten opzichte van een klachtgerichte massage is dat behandeling minder intensief is voor de pijnlijke spier.

–         Een hotstonemassage heeft ook een positief effect op uw immuunsysteem. Dit met name door het positieve effect van de massage op de doorbloeding en uw vochthuishouding.

–         Een hotstonemassage is erg ontspannend. Het is een moment voor uzelf. Wie vindt het tenslotte niet ontspannend om de warmte van de stenen op uw lichaam te voelen.

–         Een hotstonemassage heeft door zijn ontspannende werking ook een positief effect op mensen die last hebben van slapeloosheid.

–         De hotstonemassage heeft ook een positief effect op uw gewrichten. Door de betere doorbloeding zal de spier stijfheid verminderen, wat ervoor zorgt dat de gewrichten minder weerstand krijgen van stijve spieren.

Mocht u nog vragen hebben over deze massagevorm, stelt u deze dan gerust.

× WhatsApp